Startup Hafta Sonunun Kazananı “Bi’ Bilene Sor”

İki günlük etkinlik boyunca, kadın ve genç girişimciler, kırılgan grupların istihdamı için yenilikçi girişim fikirleri geliştirdi.

Yetmiş gencin bir araya geldiği etkinliğin ilk gününde, katılımcılar mentorlerle bire bir çalışarak fikirlerini somutlaştırdı. Etkinliğin ikinci gününde ise aldıkları sunum teknikleri eğitiminin ardından jüriye projelerini anlattılar.

“Bi’ Bilene Sor”, kırılgan bireyleri cinsel sağlık konusunda bilgilendiren ve uzmanlarla buluşturan mobil uygulama fikri, 30.000 TL’lik birincilik ödülünü kazanırken İnovatif Kağıt Atık Yönetimi fikri ile “Papirüs” ikinci, gıda israfını önlemeye yönelik bir uygulama olan “Hala Taze” de üçüncü oldu.

Dijital sektörde kadın istihdamının güçlendirilmesi için farklı alanlarda teknik eğitimler düzenleyen İNGEV, Re:Coded ve RIZK iş birliğinde kadınların işe yerleştirilme süreçlerine destek hizmetleri ile katkı vermeye devam ediyor.

İNGEV, “Türkiye’deki Gençleri ve Kadınları Dijital Ekonomiye Hazırlıyoruz” programını Re:Coded ve RIZK iş birliğinde yürütüyor.

Comments are closed.