Arda Batu
The Browning School’da lise öğrenimini tamamlayan Arda Batu, 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Avrupa Parlamentosu’nda stajını tamamlayarak, 2004 yılında Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nden “Yüksek Lisans” derecesini aldı. Yeditepe Üniversitesi’nde 2003 yılında araştırma görevlisi olarak profesyonel hayatına başladı. 2007 – 2010 yıllarında akademik ve sivil toplum çalışmalarının yanında hukuk ve yatırım danışmanlığı şirketi HB Consultancy Group’da proje yöneticisi olarak görev aldı. 2010 – 2011 yıllarında Londra merkezli Aleph Consulting şirketinde siyasi ve ekonomik risk analiz danışmanı olarak çalıştı.
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’ndaki (TÜRKONFED) Genel Sekreterlik & Yönetim Kurulu üyeliği görevi öncesinde StratejiCo isimli stratejik iletişim ve danışmanlık şirketinde yöneticiliğin yanı sıra akademik ve sivil toplum çalışmalarına devam etti. Federal Mogul İzmit Piston A.Ş.’de bağımsız yönetim kurulu, Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) yönetim kurulu ve Turkish Policy Quarterly yazı kurulunda bulunan Batu, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, NATO: Kamu Diplomasi Bölümü, Dünya Bankası, GMF gibi çeşitli kuruluşlarla projeler tasarlayıp yönetti.
Arkın Eyvazoğlu
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1996 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitede özel hukuk üzerinde yüksek lisans yapmıştır. T.C. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’na bağlı olarak resmi arabuluculuk, Türk Patent Enstitüsü’ne bağlı olarak ise marka vekilliği yapmaktadır. 1999 yılında ise T.C. Adalet Bakanlığı Noterler Birliği nezdinde noterlik yapmaya hak kazanmıştır. Büro iç tevzii gereği ağırlıklı olarak İstanbul, Paris ve New York Borsalarında işlem gören ulusal ve uluslararası şirketlere hizmet vermektedir. Sosyal sorumluluk gereği ise İnsani Gelişme Vakfı’nın mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır.
Berrak Kutsoy
Berrak Kutsoy, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. İş hayatına 1999 yılında BNP-AK-Dresdner Bank’ta Dış İşlemler Dept.’da başlamıştır. Daha sonra 2001 yılında Londra Middlesex University Business School’da MBA yapmıştır. 2002 yılında Türkiye’ye dönerek, sırasıyla Denizbank A.Ş’de Proje Yöneticiliği ve Ünsa Ambalaj’da Yurtdışı Pazar Sorumlusu olarak görev yaptıktan sonra 2006 yılında Alman Mitterteich markasında İhracat Müdürü olarak görev almıştır. Mayıs 2009’dan beri Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanlığı ve 81 ilde 7.500 üyesi olan TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nun da Danışmanlığını yapmaktadır. Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği üyesi, GYIAD ( Genç Yönetici ve İşadamları Derneği ) Yönetim Kurulu Üyesi ve TED ( Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü ) üyesi olan Kutsoy, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Girişimciliğin farkındalığının ve rol model sayısının artması adına projeler geliştiren Kutsoy, Startup dergisinde yazılar yazmakta ve startup şirketlere mentorluk yapmaktadır.
Murat Uluat
1994 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe-Denetim bölümünde Yüksek Lisansını tamamlayarak Master derecesini elde etmiştir. Yeminli Mali Müşavir ünvanına sahip olup, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Bağımsız Denetim yetkisi bulunmaktadır. Üretim, hizmet ve ticaret firmalarının bağımsız denetimleri, vergi denetimleri ve vergi mevzuatları konularında deneyim ve bilgi sahibidir. RSM Türkiye Vergi ve Denetim firmasında ortak olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Fuat Keyman
Sabancı Üniversitesi öğretim üyesidir. Aynı zamanda İstanbul Politika Merkezi’nin (İPMG) direktörüdür. Demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler, sivil toplum ve Türkiye’de devlet-toplum ilişkileri üzerine çalışmaktadır. Prof. Keyman’ın çok sayıda kitap ve makale çalışmaları ve gazete yazıları bulunmaktadır. Kitapları arasında, Symbiotic Antagonisms: Competing Nationalisms in Turkey (İç içe Çatışmalar: Türkiye’de Milliyetçilik) (Utah University Press, Utah, 2009/10, Ayşe Kadıoğlu ile birlikte), Remaking Turkey: Globalization, Alternative Modernities, Democracy (Türkiye’nin Yeniden-İnşası: Küreselleşme, Alternatif Moderniteler, Demokrasi) (Lexington, Oxford, 2007), Turkish Politics in a Changing World (Değişen Dünyada Türk Siyaseti) (Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2007, Ziya Öniş ile beraber), Citizenship in a Global World: European Questions and Turkish Experiences (Küreselleşen Dünyada Vatandaşlık: Avrupa Soruları, Türkiye Deneyimleri) (Routledge, London, Ocak, 2005, Ahmet İçduygu ile beraber), Globalization, State, Identity/Difference: Towards a Critical Social Theory of International Relations (Küreselleşme, Devlet, Kimlik/Farklılık) (Humanities Press, New Jersey, 1997), Küreselleşme, Avrupalılaşma ve Türkiye’de Vatandaşlık, (Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2009), Türkiye’nin İyi Yönetimi, (Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2008), Değişen Dünya, Dönüşen Türkiye (Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2006), ve Türkiye ve Radikal Demokrasi (Alfa, İstanbul, 2001)adlı eserler bulunmaktadır.
Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu
Ankara 1962 doğumludur. ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nden 1987 yılında mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulu’nda (İletişim Fakültesi) araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını iletişim alanında, sırasıyla Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Massachusetts Üniversitesi İletişim Programı’nda tamamladı. Kültür çalışmaları, toplumsal eleştiri, iletişim kuramları alanlarında yayınlanmış araştırma ve makaleleri bulunmaktadır. 2005 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamış, 2009-2011 yılları arasında bölüm başkanlığı yapmıştır. 2011 yılından itibaren aynı fakültede Dekan olarak görevini sürdürmektedir.
Prof. Dr. Melsa Ararat
Sabancı Business School Kurumsal Yönetişim Forumu direktörü ve Strateji Profesörü. Melsa, üniversiteye geri dönmeden önce, Philips group nezdinden Belçika, Singapur ve Japonya’da yönetim ve yüksek istişare pozisyonlarında bulundu. Aynı zamanda, kendisi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını destekleme anlamında işletmeleri seferber eden Aile için Şiddete Karşı Ticaret, Bağımsız Kadın Direktörler ve Karbon Saydamlık projelerinin kurucularındandır ve bu projelerin süpervizörlüğünü de yapmaktadır. Uluslararası Kurumsal Yönetişim Ağı’nın (ICGN) da yöneticilerinden biri olan Melsa, yine BM Global Compact Turkey Network yönetim kurulu üyeliği, 30%Club Global Danışmanlık Kurulu üyeliğine de sahiptir. Borsa İstanbul 2014 Sürdürülebilirlik Endeksi’nin oluşturulmasında da kilit rol oynamıştır. Melsa’nın araştırmaları kurumsal yönetişim ve gelişen pazarlarda sürdürülebilirliğe odaklanmaktadır.
Rana Birden
1975 yılında doğan Rana Birden, 1998 yılında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Galatasaray Üniversitesi Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı.
1999-2012 yılları arasında sırasıyla İktisadi Kalkınma Vakfı Kıdemli Araştırma Uzmanı, Avrupa Birliği Sivil Toplum Geliştirme Programı Proje Koordinatör Yardımcısı, Bahçeşehir Üniversitesi AB Araştırma ve Dokümantasyon Koordinatörü, Toplumsal Katılım ve Gelişim Vakfı Direktörü olarak görev yapan Birden, Sabancı Vakfı, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı, Charles Stewart Mott gibi birçok vakıf ve derneğin danışmanlığını yürüttü. Birden, 2012-2014 yılları arasında Global İlişkiler Forumu Derneği Genel Müdürü, 2014-2016 yılları arasında ise Türkiye Avrupa Vakfı ve C20 Yürütme Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmesinin ardından 2016 yılında Kale Grubu’na katıldı.
Renan Burduroğlu
Nisan 2016 itibarı ile INGEV’e yönetim danışmanı olarak katıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği Lisansı programı sonrasında USA’ye taşındı. Amerika’da University of Lowell, Massachusetts’te Bilgisayar Bilimi alanında yüksek lisans, ardından da University of North Florida’da MBA eğitimini tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi ve Ohio State Üniversitesi işbirliğinde Lojistik alanında Doktora programında yer aldı. 1996-2001 yılları arasında Nielsen’de çalıştı. KMG Araştırma’nın Perakende & Alışverişçi Araştırmaları üzerine uzmanlaşmış birimi olan Retailing Institute’ün kurucularından biri olmak üzere Nielsen’den ayrıldı. Bir süre öncesine kadar Ipsos’un İstanbul, Türkiye merkezli yeni global girişimi olan Ipsos Market Measurement’ta CEO görevini yürütmekteydi. Uluslararası Lojistik dergilerinde yayınlanmış makalelerine; birçok lojistik ve finans kitabı ve makalesinde birçok kez atıfta bulunulmuştur. Kategori Yönetimi, Alışverişçi Araştırmaları, Perakande Yönetimi ve Tüketici Davranışlarıı gibi uzmanlık alanlarında birçok mecrada konuşmalar yapmaktadır.
Tal Garih
2010 yılından bu yana Alarko bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuş olan Tal, şu an Alarko Şirketler Topluluğunda Stratejik Planlama Müdürü olarak görev yapmaktadır. Öncesinde Alarko’nun Turizm ve Enerji Gruplarında Operasyon, Yenilenebilir Enerji ve İş Geliştirme alanlarında uzmanlaşmıştır. Ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi Yüksek Lisans Okulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Öğretim Görevlisi olmakla beraber Dış Ekonomik İlişkilerden Sorumlu İs-tanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Yenibirlider Derneği Yönetim Ku-rulu Üyesi, İNGEV (İnsani Gelişme Vakfı) Üst Kurul Üyesi, GEN Türkiye (Global Entrepre-neurship Network) Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, SEY (Semra Enver Yücel Vakfı) Danışma Kurulu Üyesi, AIPA (Yapay Zeka Politikaları Derneği) Danışma Kurulu Üyesi, Wtech Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Üyesi, KREA M.I.C.E. Ajansının Danışma Kurulu Üyesi ve Veri Analitiği Altyapısı Çözümleri sağlayan Partner Republic Şirketinin Danışma Kurulu Üyesidir.
1985 doğumlu Tal, 2007 yılında Virginia Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Psikoloji Bölümlerinden çift ana dal yaparak mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini New York Ün-iversitesi, İşletme ve Politika alanlarında onur listesine girerek 2010 yılında tamamlamıştır.
Üniversiteden mezun olduktan sonra Washington DC ve Brüksel’de CPS adında danışmanlık firmasında uluslararası arenada Türk şirketlerinin Avrupa’ya ve Amerika’ya doğru genişleme çabaları süreçlerinde çalışmalar yürütmüştür.
Teknoloji bilimi, fütürizm, yenilenebilir enerji, ekonomik küreselleşme, yönetimsel psikoloji, jeo-politika ve felsefe ilgi alanlarını oluşturmaktadır.
İngilizce, Türkçe ve İbranice bilen Tal’in hobileri arasında yoga ve kung fu bulunmaktadır.
Vural Çakır
ODTÜ Ekonomi bölümünde eğitimini tamamlayan Vural Çakır, kısa bir reklam ve bankacılık denemesinin ardından Zet Araştırma Şirketi’nin kurucuları arasında yer aldı. 1993 yılında ACNielsen’la birleşerek Zet Nielsen adını alan şirketin ortağı ve genel müdürü olarak 2000 yılının sonuna kadar görev aldı.2000 yılında Şirket hisselerini Nielsen’e satarak ayrıldı. 2001’de KMG Pazarlama Hizmetleri Grubu’nun kuruluşuna öncülük yaptı ve 2007 senesine kadar bu grubun başkanlığını yaptı. 2007 Ipsos’la KMG ortaklığı gerçekleşti. 2016 yılına kadar Ipsos’un Türkiye CEO’su ve Ipsos Global Yönetim Konseyi üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. 2016 yılında şirket hisselerinin tamamını Ipsos’a satarak sivil toplum alanında çalışmak amacı ile İNGEV’in kuruluşuna öncülük yaptı. Esas olarak çalışmalarını insani gelişme alanında yapmakta ve yenlikçi girişmleri desteklemeye devam etmektedir. Mesleki dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanan Vural Çakır, 2008 – 2013 yılları arasında Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı’nda öğretim görevliliği yaptı. Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) başkanlığı da yapan Vural Çakır’ın, “Geleceğe Dokunuş” ve “İş Hayatının – Okulda Öğretilmeyen – 21 Gizli Kuralı” isimli kitapları bulunmaktadır.
Genel Koordinasyon
N. Berk Çoker
İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri eğitiminin ardından gittiği Avrupa’da yedi seneyi aşkın bir süre yaşadı. Uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi üzerine yüksek lisans yaptı. Fransa’da Lille Yüksek Gazetecilik Üniversitesi’nde eğitim gördü. Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından ARI Hareketi’nde üç sene Uluslararası İlişkiler Koordinatörü olarak görev yaptı. 2012 yılı itibarı ile temelli Türkiye’ye dönüş yapan Çoker, ilk önce İspanyol ardından da Türk, iki enerji devinde iş geliştirme yöneticisi olarak çalıştı. 2016 yılında İNGEV’e katılan Çoker, şu anda vakfın iletişim ve dış ilişkiler direktörü olarak görevini sürdürmektedir. Ayrıca Çoker, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde de “Sinema ve Tarih” dersleri vermektedir. Çoker’in “Bilim Kurgu Sineması: 1900-1970” adlı bir kitabı da vardır.