İNGEV bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda İnsani gelişmeyi mümkün kılacak temel noktaları belirledi
İŞTE O 11 İLKE:
1. İyi Yaşam için Kalkınma
Kalkınma insan yaşam kalitesinin artması olmalı. Gelirin az sayıda elde toplanmasına son verilmeli. Bölüşüm düşük gelirlileri desteklemeli.
2. Eşit Fırsatlar
Her insan eğitim sağlık gibi temel hizmetlere yüksek kalitede erişebilmeli. Çocuklar arasında fırsat eşitliği sağlamak ilke olmalı.
3. Nitelikli İşler
Çalışma hayattı herkese iyi bir yaşam ve kendini geliştirecek fırsatları sağlayacak şekilde düzenlenip geliştirilmeli
4. Sorumlu Pazarlama
İyi yaşamın statü farklılığı, lüks veya aşırı tüketim, ve bunları sağlayan üretim şeklinde pazarlanmasına son verilmeli.
5. Günlük hayat Demokrasisi
İnsanlar kendilerini etkileyen kararlara katılabilmeli; örgütlenebilmeli ve fikirlerini söyleyebilmeli. Sivil toplum kuruluşları siyasal çıkar gözetilmeden desteklenmeli.
6. Kapsayıcı Toplumsal Yaşam
Etnik, dini, cinsel ve benzeri farklılıklar toplumun zenginliği olarak kabul edilmeli. Göçmenler ve azınlıklar yaşadıkları toplumun bir parçası olarak benimsenmeli.
7. Cinsiyet Eşitliği
Toplumsal cinsiyet eşitliği hayatın her alanındaki politikalar için kılavuz olmalı.
8. Dijital Adalet
Dijital ve teknolojik gelişmeler insanlar arasında yeni bir eşitsizlik değil adil fırsat alanı olarak değerlendirilmeli.
9. Bireyin Korunması
Bireylerin küresel teknoloji şirketleri karşısında kendilerini koruyabilmesini sağlayacak etkin düzenlemeler yapılmalı.
10. Yaşamdaşlık
İnsanın bütün diğer canlılarla yaşamdaş olduğu, iklim krizine karşı mücadele ve sürdürülebilir çevrenin herkesin hakkı ve sorumluluğu olduğu esas olmalı.
11. Küresel ve Yerel Demokrasi
Yönetimlerin ilkesi insani gelişme olmalı. Çatışma çözümleri dahil küresel sorunlar için küresel demokratik organizasyonlar güçlenmeli.