“Türkiye’deki Mülteci Girişimciliğini Güçlendirmek” İstanbul Çalıştayı Gerçekleştirildi

8 Mart günü Dedeman Otel’de gerçekleştirilen “Türkiye’deki Mülteci Girişimciliğini Güçlendirmek” İstanbul Çalıştayına sektörel dernekler, mülteci girişimciler ve sivil toplum örgütleri büyük ilgi gösterdi.

İNGEV ve İPM ortak girişimi “ActHuman Sosyal Kapsama İnisiyatifi”nin, UNHCR ile işbirliği içerisinde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti finansal desteği gerçekleştirdiği çalıştayda açılış konuşmalarını İNGEV Başkanı Vural Çakır, UNHCR Geçim Kaynakları Müdürü Damla Taşkın ve İTO (İstanbul Ticaret Odası) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Orduhan yaptılar.

 

Ardından İNGEV’in hazırladığı İstanbul, Hatay, Mersin ve Adana’da yaşayan 8 mülteci girişimcinin ticaret hayatlarını anlattığı “Hayatı İnşa Et, Ticareti İnşa Et” video öyküsü gösterildi ve katılımcılardan beğeni topladı. 27 Eylül’de lansmanı yapılan ve hukuki ve finansal mevzuata dair öneriler getiren “Türkiye’de Mülteci Girişimciliğinin Ekonomiye ve İstihdama Katkısını Geliştirmek” sosyal politika paketi bir kez daha  bu toplantıda Suriye Ekonomi Forumu tarafından sunuldu. Sektörel derneklerin güçlü bir katılımla, mülteci girişimcilere yaptıkları sunumlarda, derneklerinin yapısı, üyelik şartları ve avantajları üzerine bilgiler verdiler.

 

Bu oturumda Istanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği – İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, TGSD Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, DEİK Suriye İş Konseyi Başkan Yardımcısı Osman Nuri Önügören, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Yusufi, Gıda Perakendecileri Derneği ve Kategori Mağazacılığı Derneği Genel Sekreteri Füsun Tavus Mumcu, İstanbul Kuyumcular Odası Genel Sekreteri Ali Ramazan Şanto, TUSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Melda Çele, İHKİB- İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon ihracatçilar Birliği Hazır Giyim AR-GE Şubesi Şube Şefi Ahmet Şişman, KOSGEB İTO Temsilcisi Kerim Bilir, TÜRKONFED Sektörel Yapılanma Bölümü’nden Özgün Pelit, TAYSAD Kurumsal İletişim’den Sercan Duygan hazır bulundular.

 

Bu oturumun ardından düzenlenen bilgi paylaşımı ve soru cevap kısmında, Limitless Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Yunus Beyhan, “Türk Ticari Mevzuatı ve Şirket Kurma Yönetmeliği” konusunda, aynı zamanda bu proje kapsamında 25 ocak tarihinden beri aktif olan mülteci girişimci danışma hattına dair detaylı bilgi verdi. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’nden Dış Ticaret Uzmanı Ali Can Kahya “Girişimciliği Geliştirmek için Devlet Teşvikleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün onurlandırıldığı çalıştayda, kadın katılımcılara çiçek verildi.

Turkiye-deki-Multeci-Girisimciligini-Güclendirmek-Istanbul-Calistayi-1 Turkiye-deki-Multeci-Girisimciligini-Güclendirmek-Istanbul-Calistayi-2 Turkiye-deki-Multeci-Girisimciligini-Güclendirmek-Istanbul-Calistayi-3 Turkiye-deki-Multeci-Girisimciligini-Güclendirmek-Istanbul-Calistayi-4 Turkiye-deki-Multeci-Girisimciligini-Güclendirmek-Istanbul-Calistayi-5

Comments are closed.