Damla, bir gün bir çiçekçiden gül alırken saksıların doğru malzemelerden yapılmadığını fark eder. Saksılar kırılgandır ve çok miktarda suya ihtiyaç duyan bitkiler için uygun değildir. Damla, çelik ve çimento gibi inşaat malzemeleri üzerinde çalıştığı için bunu çok iyi biliyordu. O anda aklına bir fikir geldi. Diğer saksı üreticilerinin çoğundan daha fazla bilgiye sahipti, bu yüzden bu bilgiyi kullanmak ve daha kaliteli saksı üretmek iyi olur diye düşündü. Farklı tasarımlar yaratabilir ve sanat sevgisini keşfedebilirdi. Yine de bir sorun vardı: Nasıl başlamalı?
Bu tür bir iş için gerekli donanıma veya malzemeye sahip değildi. Daha sonra İNGEV’in Danimarka Mülteci Konseyi (DRC) ortaklığıyla yürüttüğü İş Geliştirme Merkezini duydu. KfW-Alman Kalkınma Bankası aracılığıyla Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen Merkezin, girişimcileri kendi işlerini açmaları için hem teknik hem de başlangıç sermayesi yardımı ile desteklediğini öğrendi. İş Geliştirme Merkezi, onları Türkiye pazarında başarılı olmaya hazırlamak için güçlü iş planlarına sahip mezunları seçmeden önce proje ve finans yönetimi, pazarlama ve Türk İş Hukuku gibi farklı türlerde eğitimler veriyor ve onlara başlangıç hibeleri veriyordu.
İş yeri açmak Damla’ya yıldırıcı bir uğraş gibi geldi. O an öncesinde bir iş kurmak aklından bile geçmemişti, lakin bunu yapmaya karar verdi. Eğitimlerin kalitesi ve içeriğinden çok etkilendi. “Çok faydalı oldular. Profesyonel bir şekilde iş planı yazmayı, satış kanalları aramayı ve iş kurmayı öğrendim. Geçmişim ve altyapım farklı olmasına rağmen beni yeni ve farklı şekilde düşünmeye ittiler.”
Damla’nın İş Geliştirme Merkezine sunduğu girişim teklifi kabul edildi ve merkezdeki ekip ona sürekli teknik rehberlik sağladı. Damla, “Attığım her adımda yanımda oldular. Danışmanlıkları sayesinde sahip olduğum boşlukları doldurmama yardımcı oldular.”
Hikayenin devamı için tıklayınız