Avrupa’nın En Büyük İklim Eylem Ağına Üye Olduk!

İNGEV, Avrupa’nın en büyük iklim eylem ağı CAN Europe’a üye oldu.

Climate Action Network (CAN) Europe, hayatlarımızda günden güne etkisini daha da artıran iklim değişikliği ile mücadele eden ve Avrupa’nın en önde gelen sivil toplum kuruluşları koalisyonu olarak da biliniyor.

38 ülkede faaliyet gösteren ve 40 milyondan fazla vatandaşı temsil eden 185 üye kuruluşu ile CAN Europe, Avrupa genelinde sürdürülebilir iklim, enerji ve kalkınma politikalarını destekliyor. Ayrıca sıfır karbon dönüşüme ve yine yeşil ve adil dönüşüme katkıda bulunmak için iklim, enerji ve finans politikaları da dahil olmak üzere çok çeşitli konularda çalışmalarını sürdürüyor.

CAN Europe aynı zamanda hem AB iklim politikalarında hem de BM iklim müzakerelerinde söz sahibi bir ağ olarak Avrupa’da iklim değişikliği özelinde tüm sivil toplumun sesi olarak da tanınıyor.

CAN Europe‘a üye olduğumuz için mutluyuz. Bundan sonra daha da büyük bir motivasyonla iklim değişikliği özelinde Türkiye’de yürüttüğümüz savunuculuk-farkındalık faaliyetlerini, toplumsal araştırmaları, geçim kaynakları odaklı iklim politikaları çalışmalarımızı ve iş birliklerimizi artıracağız.

CAN Europe web sitesi için tıklayınız…

Comments are closed.