nsani Gelişme Vakfı (İNGEV) ve IPSOS Araştırma Şirketi’nin işbirliği ile hazırlanan “Suriyeli Girişimcilerin Türk Ekonomisine Katkısı” araştırması, Suriyeli sığınmacıların yüzde 79’unun yaşadığı İstanbul, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep, Adana, Mersin, Kilis, Mardin, Bursa ve İzmir’de 1300 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle yapıldı. Haberin devamı…
Marmara Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ortak çalışması olan “İstanbul’da İstihdam Eğilimlerinin Belirlenmesi” araştırmasının bulguları, 23 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın İstanbul Sanayi Odası iş birliği ile gerçekleştirdiği tanıtım toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı. haberin devamı…
İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) Kurucu Başkanı Vural Çakır, Türkiye’de yabancı sermaye statüsü ile kurulan 8 bin 100 Suriyeli şirket bulunduğunu, bu şirketlerin toplam istihdamının 100 bin kişiye yaklaştığını bildirdi. Haberin devamı…
İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) Başkanı Vural Çakır, Türkiye ekonomisine olan katkıyı büyütebilecek noktaları yakalayabilirsek önemli meseleleri de halledebileceklerini belirterek “Suriyeli girişimcilerin Türkiye’ye ekonomisine katkısı yarım milyon oldu” dedi. Haberin devamı…
İnsani Gelişme Vakfı İNGEV ve İstanbul Politikalar Merkezi, Türkiye’deki Suriyelilerin Türk ekonomisine katkısını araştırdı. Sonuçlarla ilgili toplantıya ilk kez Suriyeli girişimciler de katıldı. Kafa kafaya verip, Suriyeli işletmelerin Türk ekonomisine olan katkısını ve o katkıyı artırmanın yollarını aradılar. Zira savaş sonrası Suriye’den çıkan 60 milyar dolar sermayenin en çok 3 milyar doları Türkiye’de… haberin devamı…
stanbul’da 1.400 kişi ile yapılan istihdam trendleri araştırmasına göre en çok işsizlik edebiyat ve güzel sanatlar mezunlarında görülüyor. Katılımcılara en çok hangi alanlarda istedikleri sorulduğunda girişimcilik ve yabancı dil eğitimi en çok istenilen alanlar. Araştırmadan çıkan ilginç sonuçlardan biri de eğitim seviyesinin düştükçe girişimcilik oranının artması. Haberin devamı…
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) doğrudan faaliyet desteğiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, İstanbul’da çeşitli eğitim seviyelerinden işsizler, ortalama 9 ay iş arıyor. İstanbul genç istihdam (15-34 yaş) piyasası içinde “ilköğretim, ortaokul ve altı”, birinci sırada yer alırken, lisans ve üstü eğitim görenler ise ikinci sırada yer alıyor.
İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) doğrudan faaliyet desteğiyle gerçekleştirilen “İstanbul’da İstihdama İlişkin Trendlerin Belirlenmesi” araştırmasına göre, İstanbul’da işsizler ortalama 9 ay iş arıyor.
İnsani Gelişme Vakfı’nın, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştirdiği “İstanbul’da İstihdama İlişkin Trendlerin Belirlenmesi” araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre, İstanbul’da çeşitli eğitim seviyelerinden işsizler, ortalama 9 ay iş arıyor. İstanbul genç istihdam (15-34 yaş) piyasası içinde “ilköğretim, ortaokul ve altı”, birinci sırada yer alırken, lisans ve üstü eğitim görenler ise ikinci sırada yer alıyor. Haberin devamı…
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) doğrudan faaliyet desteğiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları açıklandı.
Araştırmaya göre, İstanbul’da çeşitli eğitim seviyelerinden işsizler, ortalama 9 ay iş arıyor. İstanbul genç istihdam (15-34 yaş) piyasası içinde “ilköğretim, ortaokul ve altı”, birinci sırada yer alırken, lisans ve üstü eğitim görenler ise ikinci sırada yer alıyor.
İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) destekli yapılan ‘İstanbul’da İstihdama İlişkin Trendlerin Belirlenmesi’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, İstanbul’da çeşitli eğitim seviyelerinden işsizler, ortalama 9 ay iş arıyor. İstanbul genç istihdam piyasası içinde ilköğretim, ortaokul ve altı birinci sırada, lisans ve üstü eğitim görenler ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise genel lise yer aldı.
stanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) doğrudan faaliyet desteğiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları açıklandı.
Araştırmaya göre, İstanbul’da çeşitli eğitim seviyelerinden işsizler, ortalama 9 ay iş arıyor. İstanbul genç istihdam (15-34 yaş) piyasası içinde “ilköğretim, ortaokul ve altı”, birinci sırada yer alırken, lisans ve üstü eğitim görenler ise ikinci sırada yer alıyor.
İstanbul’da istihdama ilişkin trendleri İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle araştıran İnsani Gelişme Vakfı proje sonuçlarını açıkladı.
Araştırma ile İstanbul’daki mevcut istihdam trendlerinin eğitimle ilişkisi incelendi. Proje kapsamında literatür taraması, yuvarlak masa toplantıları, 1400 örnekli bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) ve sonuçların değerlendirildiği bir çalıştay düzenlendi. Veri toplama ise Haziran ayında yapıldı. Çalışmada en yeni gelişmeleri anlamak ve uluslararası işgücü istatistikleri ile uyumlu olmak açısından genç istihdamı esas alındı; 15-34 yaş arasında olanlar 3 kategori içinde kapsandı; işveren veya kendi hesabına çalışanlar, bir işveren yanında çalışanlar ve iş arayanlar (işsizler).
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve İNGEV tarafından hayata geçirilen “İstahdam Trendleri/ İstanbul” araştırma raporu, Point Otel İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında açıklandı.
Hem profesyonel hem de toplumsal paylaşım tarafında önemli bulgular içeren rapor; 2023 İstanbul vizyon planlamasında “İstihdam ve Eğitim” ayağında dikkatle izlenmesi gereken stratejik bir yol gösteriyor.