Bu atölyelerde, kent yaşamına toplumun her kesiminden dezavantajlı bireylerin daha etkin bir şekilde katılımını sağlamak amacıyla kritik başlıkları ele alıyoruz.
Eyüpsultan, Sultanbeyli, Fatih, Sultangazi ve Ataşehir Belediyeleri’nde gerçekleştirdiğimiz sosyal kapsama atölyelerinde şu üç ana konu üzerine odaklandık.
1- İlçelerdeki dezavantajlı grupları tanımlanması ve bu grupların temel ihtiyaçlarının belirlenmesi.
2- Belediyenin bu gruplara yönelik sunabileceği en etkili veya yenilikçi destekler ve mevcut programlarda yapılabilecek iyileştirmeler.
3- Bu gruplara yönelik mevcut sosyal yardım ve destek programlarının etkilerinin artırılması ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin daha fazla geliştirilmesi.
Roman vatandaşlar, Kadınlar, +65 yalnız yaşayanlar, Engelli bireyler, yine her ilçede olduğu gibi benzer kesişim kümeleri (kadın, engelli, +65) Ataşehir belediyesinin genel olarak en dezavantajlı grupları.
Roman vatandaşların Ataşehir sınırları içinde temsiliyeti, Roman çocukların akranları gibi eşit eğitim fırsatlarına erişimi, +65 yaşın kendi yaşam alanlarını terk etmeden sosyal yaşama dahil olması, mahalle-mahalle sosyal hizmetler birimlerinin kurulması, verinin yerelleştirilmesi ve kadının güçlendirilmesi için erkeğin bilinçlendirilmesi ana odak noktaları.
Atölyelerimiz, gelecek haftalarda İstanbul’daki diğer ilçe belediyeleri ile devam edecek.