Şanlıurfa’dan Sonra Gaziantep’te Eleleyiz…

European Union Delegation to Türkiye finansal desteği ve UN Women iş birliği ile sürdürdüğümüz “Eleleyiz” projesi, Gaziantep’te kadın istihdamını artırmak üzere start verdi.

Çalıştay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde 37 katılımcı ile yapıldı. İNGEV Kadın programları ve “Eleleyiz” proje koordinatörü Hande Soğancılar’ın yaptığı proje takdiminin ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Kübra Çinkılıç açılış konuşmasını yaptı.

Çalıştay “world cafe” düzeninde gerçekleşti. Kadın istihdamının nasıl artırılabileceği, engellerin neler olduğu ve nasıl aşılabileceği farklı oturumlarla tartışıldı. Somut öneriler geliştirildi.

Çalıştay, NEET genç kadınlara istihdam olanağı sağlayabilecek sektörlere yönelik mesleki eğitimler ve istihdam için olası destekler hakkında grup çalışmalarıyla sonlandı.

İNGEV’in Gaziantep’te yaptığı NEET ihtiyaç analizi sonuçlarına göre:

 Gaziantep’teki iş arayan NEET kadınların %15’i iş ilanları ile ilgili bilgi kaynaklarını bulmayı,
 %20’si CV yazmayı,
 %16’sı başarılı bir iş mülakatı yapmayı,
 %10’u İŞKUR yolu ile iş bulmayı,
 %21’I internette iş aramayı bildiğini belirtiyor.

“Eleleyiz” projesi European Union Delegation to Türkiye finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında uygulanmaktadır.

Comments are closed.