UNDP Belgeseli, Tehdit Altındaki Milyonların Sesi Oldu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNDP sponsorluğunda çekilen “Thirty Million” (Otuz Milyon) adlı belgesel, en sonunda seyirci ile buluştu.

Bangladeş’teki deniz-seviyesi yükselişine karşı farkındalığı arttırmak için hazırlanan film, tehdit altındaki 30 milyon Bangladeşli’nin sesi olmaya aday.

30 milyon kişinin yerinden, yurdundan olma tehdidi ile karşı karşıya kaldığı süreçte, eğer küresel su seviyesi bir metre daha yükselirse, Güney Doğu Asya ülkesi

Bangladeş’in bu yüzyılın sonuna kadar sahip olduğu toprağın %17’sini kaybetmesine kesin gözü ile bakılıyor.

“30 Milyon” Belgeseli İngiliz iklim bilimci Dr. Daniel Price ve Yeni Zelandalı gazeteci Adrien Taylor’ın bir ortak çalışması. Price, hatırlanacağı gibi geçen sene “Kutup’tan Paris’e” kampanyası için Yeni Zelanda’dan Paris’e kadar bisiklet sürmüştü. Film, UNDP ile birlikte Küresel Çevre Fonu’na (Global Environment Facility) bağlı “Az Gelişmiş Ülkeler Fonu” desteği ile çekilirken, filmin New York’ta BM Genel Sekreterlik’teki gerçekleştirilen prömiyeri sırasında her iki kurumun da üst düzey temsilcileri hazır bulundu.

Bu konu ile ilgili farkındalığı daha da arttırabilmek adına UNDP ve ortakları, 7-18 Kasım tarihleri arasında Marakeş’te düzenlenecek – COP22 – “İklim Değişikliği Politikaları ve Uygulamaları” 22. Oturumu’nda çağrıda bulunacaklar. Gündemdeki bir başka konu da iklim değişikliğine karşı ortak bir adım olan Paris Anlaşması’nın daha elle dokunur ve yapıcı sonuçlar doğurması.

 

Kaynak: www.undp.org

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *