Pandemiye Rağmen KOBİ’lere Destek

UNDP ile girişimcilere destek amaçlı yürüttüğümüz projede özellikle Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında Covid19’un girişimcilere ve istihdama olan olumsuz etkisinin azalmaya başladığı ve yararlanıcılarımızın sayısında önemli bir artış gözlemlediğimiz bir dönem yaşadık.

Özellikle çalışma izni başvuruları sürecinde ciddi bir hızlanmaya şahit olduk ve proje ekiplerimiz 600’den fazla faydalanıcımızın çalışma izinlerini almayı başardı. Ek olarak salgının yayıldığı bahar aylarında durma noktasına gelen yeni girişimlerin şirketleşmesinde de bir toparlanma yaşandı. Bu dönemde 14 yeni firmaya kuruluş desteği verdik. Girişimci ve KOBİ’lere danışmanlık sağlayan ekibimiz özellikle dijitalleşme alanında gelen taleplere cevap vererek 100’e yakın firma ve KOBİ’ye destek sağladı.

Proje kapsamında şu ana kadar toplam 76 işletme kuruldu, 28’i limited şirket olarak toplam sermaye 3.065.000 TL sermaye ile kuruldu.

İNGEV danışmanları özellikle dijitalleşme, online satış ve pazarlama konularında, Suriyeli KOBİler için daha da kritik olduğu pandemi döneminde 100’den fazla girişimciyi destekledi.

Bunun yanı sıra UNDP iş birliği ile yeni başlayan bir başka proje kapsamında Türkiye’deki Suriyeli KOBİ’lere dijital altyapı ve nakit yardımı, dijitalleşme eğitimi ve dijital pazarlama gibi konularda çok amaçlı destekler sağlanacak.

Comments are closed.