İNGEV, “HOPES-Eğitim Şart” Projesinin Startını Verdi

İNGEV tarafından, Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) ile yürütülmeye başlanan “Eğitim Şart” projesinin Danışma Kurulu Toplantısı Suriyelilerin eğitimi alanında çalışma yürüten farklı kurum temsilcilerinin katılımı ile düzenlendi. Danışma Kurulu Toplantısı’nda “Eğitim Şart” projesi hakkında bilgi paylaşıldı, Suriyelilerin Türkiye’de Yükseköğretime katılımı ile ilgili mevcut politikalar, uygulamalar ve proje kapsamında kurulacak Çağrı Merkezi’nin hizmet kapsamı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Suriye krizine cevaben oluşturulan AB Bölgesel Güven Fonu kapsamında, HOPES Bölgesel Programı, Almanya Akademik Değişim Hizmetleri, British Council, Campuse France ve Nuffic işbiriiği ile yürütülüyor. Projemiz ile üniversitede okuma potansiyeli olan Suriyelilerin Yükseköğretime katılımı alanında etkin bilgilendirme ve yönlendirme hizmetinin sağlanması mümkün olacak. Kurulacak Çağrı Merkezi aracılığı ile üniversitede okuma potansiyeli olan Suriyeli gençlerin üniversitelere başvuru prosedürleri, burs ve yurt olanakları, dil kursu desteği gibi konularda güvenilir yönlendirme desteği sağlanacak.

“Suriyelilerin-Türkiye’deki-Yükseköğretime-Katılımı-Çalıştayı” düzenleniyor

“Suriyelilerin Türkiye’deki Yükseköğretime Katılımı Çalıştayı” Düzenleniyor
Diğer taraftan 10 Ocak 2018 tarihinde İNGEV tarafından, Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) ile yürütülmeye başlanan HOPES “Eğitim Şart” projesi kapsamında “Suriyelilerin Türkiye’deki Yükseköğretime Katılımı Çalıştayı” düzenleniyor. Çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezleri yetkilileri ile devlet ve vakıf üniversiteleri, dil eğitim merkezleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılım sağlayacak. Çalıştayda Suriyelilerin Türkiye’de yükseköğretime katılımı ile ilgili mevcut politikalar, uygulamalar ve destek mekanizmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Ayrıca,  Suriyeli gençlerin yükseköğretime katılımı alanındaki ihtiyaçları ve karşılaştıkları sorunlar tespit edilerek “Eğitim Şart” projesi kapsamında kurulacak olan Çağrı Merkezinin hizmet kapsamı ile ilgili öneriler paylaşılacak.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *