İGE-İ Endeks Açıklama: Derince Belediyesi

İGE-İ veri kaynaklarının en önemlisi olarak, yasa ve yönetmeliklerce yayınlanması zorunlu kılınmış belediye faaliyet raporları kullanılmaktadır. Ancak, bazı belediyelerin web sitesinde rapor bulunamayınca, kendilerinden yazılı olarak istenmektedir.
Derince Belediyesi İGE -İ sonuçlarına kendisinin faaliyet raporu göndermediği, buna ragmen nasıl olup da sonuçlarda yer aldığı şeklinde itirazda bulunmuştur. Yapılan inceleme sonucunda açık kaynaklardan belediye faaliyet raporuna ulaşılamaması üzerine, telefonla ve yazılı olarak belediye faaaliyet raporunun istendiği, bu isteğe Bilgi İşlem Müdürlüğünce faaliyet raporunun ekte olduğu ibaresi ile cevap verildiği ve belirtilen raporun kodlamalar için işleme alındığı görülmüştür.
Ancak, itiraz üzerine yapılan inceleme ve temaslar sonucunda bu raporun aslında belediyenin bütün faaliyetlerini değil bilgi işlem bölümü faaliyetlerini kapsadığı anlaşılmıştır. Muhtemeldir ki çalışma bütünsel bir rapor üzerinden yapılabilseydi, Derince ilçe sonuçları farklı olabilecekti.
Gönderilen raporun bütünsel bir rapor olmadığını anlayamamak bizim, istenen rapor yerine bölüm raporu göndermek ise veri kaynağının ihmal ettiği bir nokta olmuştur. Tarafların herhangi bir kastı olmadan ortaya çıkan ve muhtemelen Derince’nin hatalı raporlanmasına yol açan bu durum için özür diler, bundan sonrası için ek bir kontrol mekanizması ile süreci güçlendireceğimizi bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla
İNGEV

Comments are closed.