ActHuman Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantısı Gerçekleştirildi

İNGEV – İPM işbirliği ve UNCHR desteği ile hayata geçen ActHuman Sosyal Kapsama İnisiyatifi’nin ikinci proje yönetim grubu toplantısı güçlü bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Suriyeli kanaat önderleri katıldı.  “Suriyeliler Tarafından Kurulan Şirketlerin Türkiye’de İstihdam ve Ekonomiye Katkısını Geliştirmek” konulu konferans serisinin 2. Proje yönetim grubu toplantısı açılış konuşmasını İPM Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman yaparken, günün moderasyonunu İNGEV Proje Direktörü ve Danışma Kurulu Üyesi Berk Çoker yaptı. Toplantının moderasyonlarını da İNGEV Danışma Kurulu Üyesi Renan Burduroğlu, İPM Araştırma ve İdari İşler Koordinatörü Cana Tülüş yönetti.

Toplantıda Building Markets’ın yakın zamanda yayınladığı “Another Side to the Story” raporu ülke direktörü Işık Oğuzertem tarafından sunulurken ve Suriye Ekonomi Forumu/ İPM ve İNGEV’in birlikte hazırladığı mevzuat ve ticarete dair sosyal politika öneri paketi, Suriye Ekonomi Forumu Direktörü Rami Sharrack tarafından katılımcılarla paylaşıldı. Katılımcılar, iki farklı konuda fikirlerini moderasyonlara aktararak, öneri paketinin geliştirilmesine yardımcı oldular. Öneri paketi, 27 eylül tarihinde SALT Galata’da yapılacak konferansta bir kez daha katılımcılarla paylaşılarak, sonuçlandırılacak ve karar alıcılarla paylaşılarak, Türkiye’de Suriyeli Şirketlerin kapasite artırımı ve bu sayede Türkiye’de istihdam ve ekonomiye katkılarının genişletilmesi hedeflenecek.

Proje yönetim grubu toplantısına, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Yetkinlik Müdürü Damla Taşkın, DEİK Ortadoğu & Körfez İş Konseyleri Bölge Koordinatörü Suzan Cailliau, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Genel Sekreteri Arda Batu, TOBB Başkan Danışmanı Bahri Can Çalıcıoğlu, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Program Yöneticisi Nejat Kocabay, Price Waterhouse Cooper (PwC) Vergi Hizmetleri Ortağı Bilgütay Yaşar, Hacettepe Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (HUGO) Direktörü  Prof. Dr. Murat Erdoğan, OXFAM Türkiye Direktörü Meryem Aslan, SurAkademi Başkanı Murat Bursa Sungur, Suriyeli İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Khaled Bablli, Suriye Ekonomi Forumu Direktörü Rami Sharrack, Suriyeli Girişimci Mojahed Akeel katıldılar.

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-1

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-2

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-7

 

 

 

 

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-3

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-4

 

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-6

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-3

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-10

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-11

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-12

Sosyal Kapsama İnisiyatifi İkinci Toplantı-13

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *