İNGEV GDM: Pazarla Barışık Bir Geçim Kaynakları Portalı

Girişimcilik ve istihdam konusunda kendisini geliştirmek isteyen herkese, özellikle de dezavantajlı gruplara, ücretsiz ve Pazar’la Barışık hizmet verecek İNGEV GDM Portal Lansmanı açılışında konuşan İNGEV Başkanı Vural Çakır:

“İNGEV GDM portalı, yeni eğitim videoları ilavesi, her ay yapılacak webinar ve workshoplarla sürekli canlı tutulacak. Ücretsiz olarak kullanılabilecek. İNGEV’in iç kaynakları ile finanse edildi. İşbirlikleri ve desteklere her zaman ihtiyacımız var.”

Lansmanda Portalın demo gösterimini yapan İNGEV YK Üyesi Renan Burduroğlu:

“Eğer bir vesile ile geliştirdiğiniz ama artık kullanılırlığından emin olmadığınız eğitim video ve benzeri içerikleriniz varsa bizlerle temasa geçebilir ve kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Hassas grupların geçim imkanlarını artıracak bir merkezi ortam olmasını hep birlikte sağlayabiliriz.”

İNGEV Geçim Kaynakları Koordinatörü E. Merve Yağmuroğlu’nun moderatörlüğünde “Hassas Gruplarda İstihdam Fırsatları ve Girişimcilik” konulu bir panel de gerçekleşti.

Adecco Türkiye Operasyon Direktörü Nazmiye Altındaş Balkani:

“Hassas gruplarda istihdam fırsatlarının artırılması için daha kapsayıcı ve istihdam edilebilirliğin önünü açacak sürdürülebilir sosyal politikaların hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu da hassas grupların hangi sektörlerde daha verimli olabileceğini anlamaktan geçiyor.”

UNDP Türkiye Yerel Ekonomik Kalkınma Projeleri Koordinatörü Arzu Karaarslan Azizoğlu:

“Girişimcilik ekosisteminin tamamını desteklemeliyiz. Girişimciliğin önünü açacak kurumsal kapasiteyi artırmalıyız. Özellikle küçük işletmelerin deprem bölgesindeki 11 ili terketmemelerini sağlamalıyız. Daha da önemlisi, bulundukları illerde istihdamı artırmalarına odaklanmalıyız.”

Portala uğramayı unutmayın :
https://ingevgdm.org

Comments are closed.