En Başarılı İlçe Belediyesi Kadıköy!

Yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın ardından başarılı ilçe belediyelerini “İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler” (İGE-İ) lansmanında duyurduk.

Bu alandaki bütün çalışmalarımızda olduğu gibi Rapor’u Prof. Dr. Murat Şeker koordinasyonunda geniş bir İNGEV ekibi hazırladı.

Veri kaynakları; merkezi istatistikler, yerel istatistikler, ilçe stratejik planları, faaliyet raporları ve gizli vatandaş çalışmasından oluştu. Toplamda 81 ayrı değişken kullanıldı.

Rapor’da ilçeler, İnsani Gelişme Genel Endeksi ve dokuz  alt kategoriye  göre sıralanıyor. Alt kategoriler;  Yönetişim ve Saydamlık; Sosyal Kapsama; Ekonomik Durum; Eğitim; Sosyal Yaşam; Ulaşım ve Erişilebilirlik; Sağlık; Çevresel Performans; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği şeklinde.

Sonuçların açıklandığı lansman toplantısında İnsani Gelişmenin üst sıralarında yer almayı başaran belediye başkanları canlı yayında deneyimlerini paylaştı; tamamen bağımsız bir şekilde ve İNGEV öz kaynaklarıyla yürütülen çalışma için teşekkür ettiler. Sonuçlar yazılı ve görsel medyada da geniş yer aldı.

İGE-İ sonuçlarına göre İnsani Gelişmede en başarılı belediye Kadıköy oldu.  İlk beşte  Çankaya, Beşiktaş, Şişli ve Bakırköy ilçeleri yer aldı.

Kadıköy ayrıca Yönetişim ve Saydamlık, Sosyal Kapsama, Sağlık, Sosyal Yaşam ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorilerinde de birinci sırada yer aldı.

Eğitim kategorisinde Çankaya; Ekonomik Durum ile Ulaşım ve Erişilebilirlik de Beşiktaş; Çevresel Performansta Sarıyer birinci sırayı aldı.

Genelde ilçe yerel yönetimlerinin en zayıf olduğu kategoriler Sosyal Kapsama ve Çevresel Performans olarak dikkat çekti.

Altıncı yılını tamamlayan İGE-İ, alanında dünyanın önde gelen girişimlerinden birisi.

Etkinliği izlemek için tıklayınız

İGE-İ Raporunu okumak için tıklayınız

 

 

Comments are closed.