Depremin merkez üssü Kahramanmaraş, yaşadığı büyük yıkıma rağmen geçen 1.5 yıl içerisinde depremin izlerini silmek için yürüttüğü azimli çalışmayı gururla sergiliyor.
Şehrin bölgede öne çıkan sanayisinin lokomotif güç olması, şehrin vizyoner ekonomik aktörlerinin yönlendirdiği kalkınma planları, bu planlarla uyumlu ilerleyen inşaat faaliyetleri depremden etkilenen iller arasında yeniden inşa sürecinin en hızlı ilerlediği şehir olmasını sağlıyor.
Şehir merkezinde, şehrin ticari faaliyetlerini eskisi gibi devam ettirmeyi sağlayan, inşaat çalışmalarını perdeleyecek şekilde yol boyu dizilmiş konteyner iş yerleri şehrin normal ritmine kavuşmasında büyük rol oynayan uygulamalardan sadece birkaçı.
Bu yeniden ayağa kalkma çabasının içinde yer alan kimisi esnaf, kimisi imalatçı her sektörden ve iş hacminden kadın girişimciler dirayetli çalışmalarıyla öne çıkıyor. Onların bu çabalarını, birçok kapasite geliştirme çalışmasının ardından yeni ticari bağlantılarla güçlendirmeyi hedefleyen Eleleyiz projesi, bu sefer de Kahramanmaraş’ta düzenlediği tedarikçi ve satın almacı etkinliğiyle onların yanında oldu.
Organizasyon sürecinin en başından beri hem mekân hem lojistik hem de yerel tedarikçi ve girişimcileri etkinliğe dahil etme konusunda sonsuz bir destek sağlayan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’na, bu kurumlar nezdinde başta şehrin ekonomik kalkınma çalışmalarını yenilikçi vizyonuyla şekillendirmeyi görev edinmiş sayın Genel Sekreter Yunus Atmalı ve Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Çakıroğlu’na, KGK Başkanı Betül Zabun Kenger’e teşekkür ediyoruz.
Ve bu etkinlikte de bizleri yalnız bırakmayan ve hem tedarik hem de satın alma perspektifiyle girişimcilerimizle bilgi ve fikir paylaşan Migros, g2m ve Coca-Cola Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü yetkilileri Gökhan Çopuroğlu, Muhammed Mavibaş ve Okan Aktuğ’a teşekkürler.
Dileriz deprem bölgesinde kırılgan grupların ekonomik güçlenmesi amacıyla kurduğumuz iş birliği ve dayanışma ağları el ele çoğalsın!


