“El Eleyiz” Mardin Çalıştayı’nda NEET Kadınların İstihdamına Yönelik Somut Adımlar Belirlendi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun mali desteğiyle, UNWomen tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında 18 Mayıs tarihinde Mardin’de çalıştay düzenledik.

“El Eleyiz” Kadınların Ekonomik Olarak Güçlenmesinin Desteklenmesi – Mardin Çalıştayı’nda bölgedeki sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim temsilcileri ve iş dünyasından katılımcılarla, tekstil sektöründe NEET (ne eğitimde, ne istihdamda) kadınların istihdamına yönelik eğitim ve diğer ihtiyaçlar tartışılarak eğitim ihtiyaçlarına dönük somut adımlar belirlendi.

Çalıştaya mekan desteği sağlayan Mardin Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürlüğü adına açılış konuşması yapan Mardin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulnasır Duyan, Mardin OSB yönetimi olarak kadınların istihdamına dönük bu tür projeleri desteklediklerini; kadının iş hayatına katılımının kendileri için de oldukça önem taşıdığını belirtti. Bölgede kadınlar için en uygun sektör olarak hali hazırda tekstil sektörü öne çıkmakla birlikte Mardinli kadınların üretim ve girişimcilik potansiyellerinin de yüksek olduğuna vurgu yaptı.

Projeye hızlı bir giriş yaptık ve çalışmaya başladık!

Bu haber Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu haberde ifade edilen görüşler İNGEV’in görüşleridir ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.

Comments are closed.