Bütün Gençlerimizin 19 Mayıs Bayramı Kutlu Olsun!

19 Mayıs’ı bütün gençlerimizin sadece bir genç olarak, insana yakışır bir hayat sürerek, gelecekten umutlu, sağlıklı ve özgüvenli kutlaması için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor.

Gençlerin güçlenmesi, kişisel gelişimleri, toplumun iyileştirilmesi ve dünyamızın geleceği için çok önemli.

– Eğitimin erişilebilir, kapsayıcı ve gençlerin ihtiyaçlarına uygun olmasını sağlamak için birlikte çalışalım.

– Gençleri toplum meselelerine aktif olarak katılmaya teşvik etmeli, karar alma süreçlerine katkıda bulunmalarını ve liderlik rolleri üstlenmelerini sağlayan girişimleri destekleyelim.

– Gençlerin ruh sağlığına ve esenliğine öncelik vermeli, ruh sağlığı sorunları hakkında açık diyalog için güvenli alanlar yaratalım.

– Genç girişimciliği teşvik etmeli, gençlerin fikirlerini başarılı girişimlere dönüştürmelerine yardımcı olmak için kaynaklar, mentorluk ve eğitimler sağlayalım. Yaratıcılığı, risk almayı ve problem çözmeyi benimseyecekleri bir ortam sunalım.

– İstihdam yaratmayı teşvik eden ve gençler için eşit istihdam fırsatları sunan bir ortam yaratalım. Staj, çıraklık ve beceri eğitimi programları sağlamak için işletmeler, STK’lar ve eğitim kurumlarıyla arasında işbirliği imkanları oluşturalım.

– Giderek birbirine bağlı hale gelen dünyada gezinmek için gençleri dijital okuryazarlık becerileriyle donatalım. Dijital uçurumu kapatmak için dijital katılımı teşvik edelim.

– Daha da önemlisi Sürdürülebilir uygulamaları teşvik eden, iklim değişikliği konusunda farkındalık artıran, çevre ve doğayı korumaya odaklanan girişimleri destekleyelim.

– Gençleri sürdürülebilir yaşam tarzları benimsemeye ve daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunan projelere katılmaya teşvik edelim.

Bu sorumluluk bilinciyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.

#19MayısGenclikveSporBayramı

Comments are closed.