İNGEV Başkanı Vural Çakır, İPM-Mercator Panelinde, “Türkiye’deki Suriyelilere Genel Bakış” Sunumunu Yaptı

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM)-Sabancı Üniversitesi-Stiftung Mercator Girişimi, “Türkiye’deki Suriyeliler” paneli ve “Çoğulculuğun Teşvikinde Sivil Toplumun Rolü” raporunun tanıtımı Minerva Han’da yapıldı. Panelin ilk bölümünde, Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerin mevcut durumu ve gelişlerinin başlangıcından bu yana uygulanan politikalar ele alındı. Moderatörlüğünü Mercator-İPM Araştırma Bursu Programı Koordinatörü Pelin Oğuz’un yaptığı oturumda ise İPM Araştırmacıları Souad Osseiran ve Kristen Biehl ile INGEV Başkanı Vural Çakır konuşmacı olarak yer aldı. Panelde, Türkiye’deki Suriyelilerin sağlık, iş gücü, sivil toplum ve toplumsal kaynaşma başlıklar ve Türkiye’deki ev sahibi toplulukların Suriyelilerle karşılaştıkları farklı deneyimler üzerine konuşuldu.

İNGEV Başkanı Vural Çakır , bu panelde, “Türkiye’deki Suriyelilere Genel Bakış” adlı bir sunum da yaptı. Çakır, sunumunda , İNGEV-İPM ortak girişimi ActHuman Sosyal Kapsama İnisiyatifi’nin, Suriye Ekonomik Forumu’nun desteğiyle hazırladığı “Suriyeli Şirketlerin Türkiye’de Ticarete Entegrasyonu ile İlgili Potansiyel İyileştirme Alanları” raporundan bulgular paylaştı. Panelin soru cevap kısmında, İNGEV Başkanı, Suriyelilerin Türkiye’de sosyal uyumu ve finansal entegrasyonu üzerine kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Çakır, eğitim ve istihdam ile ilişkili kendisine yöneltilen bir soruya “Sadece İstanbul’da Türkler arasında işsizlik oranı %20’leri gösteriyor, mültecilerin de bu nüfusa dahil olması ile farklı sektörlerde işsizliklerle karşılaşılıyor. Bunun için sadece mültecilerin doldurabileceği sektörlerde kendilerine eğitim verilmesi daha isabetli olacaktır.” şeklinde cevap verdi.

“Uyum Için Verilen Eğitim Kurslarında Verimlilik Için Koordinasyon Şart”

Ayrımcılığın önlenmesinde üniversite ve liselerdeki uyum gruplarının çok önemli olduğunu ifade eden INGEV Başkanı Vural Çakır, “Uyumla ilgili verilen hizmetlerin birbiriyle bağlantılı olmaması ve koordinasyonsuzluk verimsizlik ve israf yaratıyor. Eğitim kurslarında uzun dönemli bir bakış açısı ve iş fırsatının olduğu alanda eğitimin verilmesi çabalara anlam katacaktır” dedi.

Vural Çakır’ın VOA Ropörtajı: “Türkiye’de Suriyelilerin Girişimciliği Desteklenmeli

Vural Çakır’ın VOA Ropörtajı’nın devamı için linke tıklayınız…

 

Sunumdan kareler

Vural Çakır, İPM-Mercator Panelinde, “Türkiye’deki Suriyelilere Genel Bakış” SunumuVural Çakır, İPM-Mercator Panelinde, “Türkiye’deki Suriyelilere Genel Bakış” SunumuVural Çakır, İPM-Mercator Panelinde, “Türkiye’deki Suriyelilere Genel Bakış” SunumuVural Çakır, İPM-Mercator Panelinde, “Türkiye’deki Suriyelilere Genel Bakış” Sunumu

Comments are closed.