Değerli İNGEV Dostları,
 
Birlikte yayınladığımız İNGEV Mayıs Bülteni ve İNGEV GDM Bülten No:2’yi sizler için burada özetledik. İNGEV Başkanı Vural Çakır’dan “Sonunda İnsani Gelişme Kazanır” Yazısı, İNGEV’in 2019’un ilk yarısında yürüttüğü ve başlayacağı projeler, katıldığı etkinlikler ve İNGEV GDM’nin son 5 ayda yaptığı çalışmalar ile karşınızdayız. Bültenimizi keyifle okumanız dileği ile… 
 
Sevgi ve saygılarımızla.
İNGEV Sosyal Araştırmalar Grubu Mayıs ayında İnsani Gelişme Monitorünü  (İGM) başlatıyor. İnsani gelişme kavramını oluşturan eksenleri düzenli olarak izleyerek ülkemizin durumunu ve gelişme ihtiyaçlarımızı belirlemek istiyoruz.... Haberin devamı
Yerel seçimler bitti. İngev insani gelişme endeksi-İlçeler (İGE-İ) raporunun “çok yüksek insani gelişme” bölgesinde yer alıp partileri tarafından aday gösterilen bütün adaylar seçimi kazandı. Haberin devamı...
İNGEV “Yükseköğretim ve Suriye Krizi: Sıradaki Ne” Konferansına Katıldı
İNGEV Lübnan, Amman’da 9-10 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen çeşitli kurumlardan ... Haberin devamı
Herkes İçin Refah Mümkün: "Mutluluğun Ekonomisi"
Ekolojik ekonomiler inşaa etmeyi merkezine alan filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Helena Norberg-Hodge, Steven Gorelick ve John Page üstleniyor. Yerel ekonomileri mercek altına alan yapım, insanın insana olan inancını da tazeleyen bir bakış açısına sahip...

İNGEV
Girişimcilik Destek Merkezi
(İNGEV GDM) İş Başında!

“Hizmetlerimiz Geniş Kitlelere Ulaşıyor

İNGEV GDM, “Uyum için İş Mentorları” projesi başladığından beri 50 şirketin kurulmasına, farklı sektörlerden 225 Suriyeli işletmenin danışmanlık hizmeti almasına imkan sağladı. 25 Şirket de kurulma aşamasında.

İNGEV GDM, Suriyeli işletmelerin finansal entegrasyonunu güçlendirmek ve sosyal uyuma destek olmak üzere, gelecek aylarda da faaliyetlerini hız kesmeden devam ettirecek.

Kurulduğu tarih olan 14 Aralık 2018’den - 1 Mayıs 2019’a kadarki dönem olan son 5 ayda
İNGEV GDM kapsamında:  
  • 850’nin üzerinde çağrı alarak, Suriyeli girişimcilerin Türkiye’de hukuki ve finansal mevzuata dair sorularını cevapladı. 
  • İş geliştirme, pazarlama, hukuk, finans ve bilişim teknolojisi konusunda 225 Suriyeli işletmeye danışmanlık hizmeti verdi.  
  • 51 şirket kurulumu gerçekleştirdi. 25 şirketin de kuruluş işlemleri devam ediyor.
  • 158 şirket sahibi, şirket yöneticisi ve potansiyel girişimciye İstanbul, Mersin, Hatay, Konya, Kayseri ve Bursa’da kapasite geliştirme eğitimleri verildi.
  • Kadın Girişimciliği Eko-Sistem Buluşması, TOBB himayesinde 9 Nisan’da gerçekleştirildi.
  • İNGEV GDM hukuk ve finans danışmanlarımız, Nisan ayında, T.C. Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilciliği ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nda Suriyeli girişimciler için bilgilendirme toplantıları organize edildi.        
  • 5 websitesi kuruldu, farklı şirketlere sosyal medya danışmanlığı verilmeye devam ediyor.
İNGEV GDM Haberler
Kapasite Geliştirme Eğitimlerimizi Tamamladık
Bildiğiniz üzere “Suriyeli Girişimciler için Kapasite Geliştirme Eğitimleri”ne 2 aydır devam ediyorduk. 21-22 Şubatta İstanbul’da eğitimlerimize Haberin devamı
Kadın Girişimciliği Eko-Sistem Buluşması, TOBB’de Gerçekleştirildi
Building Markets ve Habitat Derneği işbirliğinde yürüttüğümüz “Uyum için İş Mentorları” projemiz Haberin devamı
İNGEV GİRİŞİMCİLİK DESTEK MERKEZİ (İNGEV GDM) NE TÜR HİZMETLER VERİYOR?
İş fikri, iş planına veya mevcut bir işletmesi olan Suriyeli girişimcilere iş fikirlerinin hayata geçirmeleri, mevcut işletmelerinin kapasitesini arttırmaları ve işletmelerini büyütmeleri amacı ile tek çatı altında danışmanlık, iş ağlarına erişim ve şirket kuruluş desteği sunuyoruz.

Hizmetlerimizi incelemek için tıklayınız...
İNGEV GDM’DE BU AYIN İŞLETMELERİ
 
İNGEV GDM’nin kuruluşuna finansal destek sağladığı 50 şirketten, ticaret, inşaat, ithalat-ihracat, oyuncak, motorlu taşıt, turizm, yönetim ve idarı danışmanlık, mobilya dekorasyon, elektrik malzemeleri, reklam, gıda, grafik tasarımı konularında ticari ilişkilerinizi geliştirebileceğiniz, iş birliği olanakları yaratabileceğiniz 15 limited şirketi ve iletişim bilgilerini linkte paylaşıyoruz. 
İNGEV GDM DANIŞMANLARIMIZINDAN
 
İNGEV GDM Danışmanlarımız, Aralık 2018’de merkez kurulduğundan beri Suriyeli girişimcilere 225 danışmanlık hizmeti verdi. Bu sayımızda Finans danışmanımız Kadir ve IT danışmanımız Deniz var:
Kadir Şahin: “İNGEV GDM Finans danışmanı olarak finansal ve mali konularda sorunlarının çözümüne yardımcı oluyoruz ve kendilerini bilgilendiriyoruz. Bilgilendirmeleri, çağrı merkezi aracılığı ile birebir olarak yaptığımız gibi çeşitli illere giderek düzenlediğimiz bilgilendirme toplantılarıyla da  sağlıyoruz.  Son olarak Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilciliği  ve Kilis Ticaret Odası’nın  destekleri ile 50’den fazla girişimci ve girişimci adayını bilgilendirdik. Ayrıca Pazartesi günleri saat 14:00’te Radyo Rozana’da bir saatlik bir program yaparak hukuk ve finans konularında bilgilendirme sağlıyoruz.  İNGEV GDM olarak şuana kadar 51 şirket kurmuş bulunmaktayız ve mayıs ayı sonuna kadar bu sayının 80 olmasını bekliyoruz. Ayrıca kurduğumuz bu şirketlere 3-6 aylık süreler için muhasebe defter tutma hizmeti veriyoruz.”
Deniz Din: “INGEV GDM IT Danışmanlığı olarak, proje başlangıcından Mayıs ayına değin; 18 girişimci ya da girişimci adayı ile 21 yüzyüze ve telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin ana konusu girişimcilerin firmalarına ait web sitesi talepleri olmuştur. Bu süreçte danışanlar internetten alışveriş (hosting ve domain satın alma yoluyla) , sosyal medya kullanımı, blog yazma, kurumsal mail adresi oluşturma, kurumsal mail yazılımı (kurumsal dijital imza) konuları başta olmak üzere dijital bilinirliklerini arttırmışlardır .Bu da çağrı merkezinde girişimci ve girişimci adaylarını karşılayan ilk arkadaşımızdan son süreci yürüten IT ve danışman kadromuzun projenin bu yılındaki temel hedefi olmuştur.”
DAHA FAZLA SAYIDA MÜŞTERİYE Mİ ULAŞMAK İSTİYORSUNUZ? SATIŞLARINIZ İSTEDİĞİNİZ SEVİYELERDE DEĞİL Mİ?
İNGEV GDM yepyeni bir iş fikri olan veya mevcut işini geliştirmeye ihtiyacı olan firmalara pazarlama, satış ve iş geliştirme konularında hizmet vermeye hazır. İş planı hazırlama, pazarlama ve satış planları oluşturma, müşteri sayısını artırma, pazar ve rekabet analizi, fiyatlandırma, satış kanalları, promosyon ve kampanya hazırlama konularında ekibimiz sizlere rehberlik etmek üzere iş başında. Gelin, birlikte çalışalım.
“Better and Fair Life for All”…
"İNGEV Girişimcilik Destek Merkezi", Building Markets, İNGEV ve Habitat kuruluşlarının ortaklığı ile yürütülen "Uyum için İş Mentorları: Türkiye'de Mülteci ve Ev Sahibi Topluluklar için Girişimciliğin ve İstihdamın Desteklenmesi" projesi kapsamında kurulmuştur. 
Share
Tweet
Forward