Değerli İNGEV Dostları,

Birlikte yayınladığımız İNGEV Ekim Bülteni ve İNGEV GDM Bülten No:4’ü sizler için burada özetledik. İNGEV’in 2019’un son çeyreğine girerken start verdiği projeler, organize ettiği etkinlikler ve İNGEV GDM’nin çalışmaları ile karşınızdayız. Bültenimizi keyifle okumanız dileği ile…

Sevgi ve saygılarımızla
İNGEV TAM: STK’lara Güven Düşük
İNGEV TAM (Toplumsal Araştırmalar Merkezi) STK‘lar için imaj araştırması özet bulgularını yayınladı.Temel bulgu güven düşüklüğü. Özet bulgular şöyle: Haberin devamı
ActHuman 2. Dönemi “Belediyelerde Dijital Yönetişim Fırsatları” ile Başladı
İNGEV, İPM ve Oxford Üniversitesi iş birliğinde ActHuman 2. Dönemi başladı. “Belediyelerde Dijital Yönetişim Fırsatları”nı belirlemeyi amaçlayan 2. dönemin ilk danışma kurulu toplantısı Marmara Belediyeler Birliği ev sahipliğinde gerçekleşti.  Haberin devamı
İNGEV ve UCLG-MEWA İşbirliği Yaptı
İNGEV ve UCLG-MEWA, İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler  (İGE-İ) çalışmasının BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın  ölçüldüğü metrikler olarak değerlendirilebilmesi ve  Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesi’nde farklı ülkelerde uygulanması konusunda çalışacak.
Haberin devamı
İGE-İ Büyükşehirleri de Kapsıyor
İnsani Gelişme Endeksi önümüzdeki dönemde ilçelerin yanı sıra büyükşehirleri de kapsayacak şekilde genişliyor. İGE-İ ilk yılından itibaren ilgiyle karşılandı.
Haberin devamı
UNDP & İNGEV Destek Projesi Başladı
İNGEV ve UNDP iş birliğiyle Suriyeli Girişimcilere Şirket Kurulumu, Çalışma İzni ve İş Geliştirme Danışmanlığı desteği projesi başladı.  Haberin devamı
Etkin Mentorlukla Fark Yaratmak
EBRD desteği ile yürüttüğümüz mentorluk projesi, İNGEV MT’nin ana vizyonu olan iş etkisi yaratmak doğrultusunda gelişiyor. İşte mentorlarımızın sağladığı ve İNGEV MT ekibinin desteklediği çalışmalardan bazı örnekler... Haberin devamı

İNGEV
Girişimcilik Destek Merkezi
(İNGEV GDM) İş Başında!

“İNGEV GDM, Suriyeli İşletmeler için Fark
Yaratmaya Devam Ediyor”

 
İNGEV GDM, “Uyum için İş Mentorları” projesi başladığından beri 158 şirketin kurulmasına, farklı sektörlerden 368 Suriyeli işletmenin danışmanlık hizmeti almasına imkan sağladı.

İNGEV GDM, Suriyeli işletmelerin finansal entegrasyonunu güçlendirmek ve sosyal uyuma destek olmak üzere, gelecek aylarda da faaliyetlerini hız kesmeden devam ettirecek.

 
Kurulduğu tarih olan 14 Aralık 2018’den – 15 Eylül 2019’a kadarki dönem olan son 9 ayda İNGEV GDM kapsamında:  
  • 1200'in üzerinde çağrı alarak, Suriyeli girişimcilerin Türkiye’de hukuki ve finansal mevzuata dair sorularını cevapladı.
  • İş geliştirme, pazarlama, hukuk, finans ve bilişim teknolojisi konusunda 368 Suriyeli işletmeye danışmanlık hizmeti verdi.  
  • 158 şirketin kurulumu gerçekleştirdi.
  • 10 “Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.
  • 6 “Suriyeli Şirketler için Kapasite Geliştirme” eğitimi düzenlendi.
İNGEV GDM Haberler

Yaratıcı ve Üretici Teknolojik Start-Up’lar Bir Araya Geldi

İNGEV, Building Markets ve Habitat Derneği iş birliğinde yürüttüğümüz “Uyum İçin İş Mentorları” projesi kapsamında “Yaratıcı ve Üretici Teknolojik Start-Uplar için Networking Buluşması”nı 14 Eylül’de 100’ün üzerinde Suriyeli girişimcinin katılımı ile Maslak Kolektif House’da gerçekleştirdik.

Etkinlikte Türkiye’deki girişimci ekosistemi, alternatif girişim araçları ve girişim yaklaşımları hakkında bilgilendirilmeler yapıldı. Katılımcılara ayrıca, ilgi alanlarına göre, pazarlama, iş hayatında iletişim, itibar yönetimi ve genel hatlarıyla iş hukuku konularında özel eğitimler verildi ve soruları cevaplandı. Birçok girişimci, melek yatırımcılar ve finans çevrelerinden temsilcilerle tanışma imkanı edindi.

Etkinlik, Suriyeli girişimcilerin, fikirlerini, şirketlerini anlatmaları ve yeni fırsatlar yaratmalarını sağlamak amaçlı, yuvarlak masa görüşmeleri ile devam etti.

 

İNGEV GDM Videolar
Türkiye’de şirket sahiplerinin sorumluluklarından, aktif sektörlere, Türkiye’de iş bulmadan, fuarlara, KOBİ desteklerinden, ihracat teşviklerine 22 farklı konuda Suriyeli işletmelere kılavuz niteliğinde videolar hazırladık, iyi seyirler…
 
http://www.ingevgdm.org/videolar/
İNGEV GDM’DE BU AYIN İŞLETMELERİ
 
İNGEV GDM’nin kuruluşuna finansal destek sağladığı 150+ şirketten, ticaret, inşaat, ithalat-ihracat, dijital pazarlama, hazır giyim, yönetim danışmanlık, gıda, inşaat, oyuncak, otomotiv, mobilya, elektrik malzemeleri konularında ticari ilişkilerinizi geliştirebileceğiniz, iş birliği olanakları yaratabileceğiniz 23 limited şirketi ve iletişim bilgilerini linkte paylaşıyoruz.
İNGEV ÖNERİYOR
 
Yağmur İçin Teşekkürler /
Thank You for the Rain (2017)

Yönetmen: Julia Dahr

Hakkında:
Kenya’da çekim yaptığı sırada çiftçi Kisilu Musya ile tanışan Julia Darh, iklim değişiminin çevresinde yol açtığı yıkımı kamerasına kaydeden Musya’nın ailesi için endişe duyan bir babadan, küresel ısınma ve iklim değişikliği mücadelesini uluslararası bir noktaya taşıyan yerel bir lidere dönüşmesini belgeliyor.
“Better and Fair Life for All”…
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2019 İNGEV, Bütün hakları saklıdır.

Mail adresimiz:
info@ingev.org

Tercihlerinizi güncellemek ya da abonelikten çıkmak istiyorsanız lütfen bize email yoluyla bildiriniz.