İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi

istka

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) destekli İstanbul’da İstihdam Trendlerini eğitim bağlamında inceleyen proje çalıştayı Point Otel Barbaros’ta gerçekleştirildi.

 

Proje bulgularının sunumu ve açılış konuşmasını İNGEV Akademik Danışmanı Prof. Dr. Murat Şeker yaptı. Çalıştayın ilk yarısında, mesleki eğitim ve istihdam ilişkisi nasıl güçlendirilir konusu ve buna dair eksiklikler ve iyileştirici öneriler tartışıldı. Diğer yandan, “staj programları, teknik lise, MYO ve üniversiteler açısından sağlıklı işliyor mu ve İstihdama hazırlamak adına nasıl iyileştirilir?” sorusu katılımcılar tarafından moderatörler eşliğinde masaya yatırıldı. Çalıştayda istihdam politikaları ile eğitim politikaları arasında uyum ve etkileşim nasıl sağlanabilir konusu da çözüm önerisi sunulan bir başka konu oldu.

 

İstanbul’da İstihdam Eğitim İlişkisiyle ilgili son değerlendirmeler, saptamalar ve öneriler çalıştay moderatörleri Renan Burduroğlu, Berk Çoker ve Çağla Bakış tarafından paylaşıldı.

 

Toplantıya, Yenibiris.com Baş Teknoloji Yöneticisi Eren Çamlıkaya, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden Yard. Doç. Dr. Hakan Bektaş, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. İlker Akgün, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Hüseyin Avados, İstanbul MEM Strateji Geliştirme AR-GE’den Günay Akbaş, Türk-İş 1. Bölge Başkanı Adnan Uyar, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Dr. Bayram Çiçek, Türk Telekom İnsan Kaynakları’ndan Bedir Aymak, KRM Yönetim Danışmanlık’tan Kerim Paker, İBB İSMEK’ten Handan Yıldız, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) Yasemin Gür ve Celal Yavçın katıldılar.

 

İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi (2) İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi (3) İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi (4) İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi (5) İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi (7) İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi (1)İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi (6)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *